Hej, vill du få en
Kostnadsfri värdering?
Såld

Barbergsvägen 15, Islingby/Barberget

Slutpris
3 740 000 kr
Boarea / Tomtarea
147 / 4 860 m²
Rum
4 R.O.K. varav 3 sovrum
Typ
Avstyckad gård
Upplåtelseform
Friköpt
Byggår
1907

Drömmer du om en mindre gård med möjlighet till djurhållning?

Eller drömmer du om att bo på en mindre gård med massa uthus där du har möjlighet att ägna dig åt en platskrävande hobby?

Oavsett vilket har du hittat rätt nu när du tittar på Barbergsvägen 15.

Detta är nämligen en bostad med mängder av möjligheter. Själva boningshuset är fint renoverat med tre bra sovrum och två badrum. Men det är själva tomten som gör att denna bostad sticker ut från mängden. Här har du allt du kan önska dig av en mindre gård. Det finns tre olika ekonomibyggnader inredda med två garage, ett stall lämpligt för mindre häst med en box samt en sadelkammare, ett övrigt förråd som tidigare använts till de får tidigare ägare hade och som betade på tomten. Utöver detta finns också två mindre hönshus fristående. Tomten är stor och den övre delen av tomten var tidigare inhägnad och användes som hage.

På tomten finns också en trädgård som får mig att rodna av avundsjuka. Den är så vackert utformad med avskilda rum för odling, sällskap och lek. Ett vackert växthus med grön aluminiumram stående på en sockel av marktegel är kronan på toppen. Har du drömmar om en helt insynsskyddad trädgård med stora odlingsmöjligheter så är detta ditt drömhus. Köksträdgården är nämligen enorm och här finns redan väldigt mycket planterat. För den odlingsintresserade kommer säljaren göra en genomgång av trädgården så man vet vad man kan förvänta sig när våren kommer.

Det vackert murade matförrådet med sitt välvda tak är också den ett riktigt smycke. Jag som mäklare brukar försöka avhålla mig från att presentera mina egna visioner för bostäder jag förmedlar men här kan jag inte låta bli, denna byggnad är verkligen något speciellt. Den är delvis ovan mark och redan i så fint skick att den fungerar som ett perfekt vin eller matförråd. Jag däremot hade verkligen tittat på möjligheten att göra om detta lilla hus till ett fristående arbetsrum, om behovet finns naturligtvis. Det hade varit ett privilegium att få arbeta i en så vacker omgivning. Alternativt kan det naturligtvis användas till hobbyrum eller nyttjas på det sätt det är byggt för, förvaring av mat.

Till fastigheten medföljer också en fiskerätt inom Borlänge Centrala Fiskevårdsområde. Dessutom är det cykelavstånd till centrala Borlänge och även nära till Bergebos motionsspår.

Välkommen hem!

Visa hela beskrivningenBilder

Elin Bornesäter

VD, Reg. Fastighetsmäklare

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Formuläret har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.