Hej, vill du få en
Kostnadsfri värdering?
Såld

Nyberget 80, Nyberget

Slutpris
895 000 kr
Boarea / Tomtarea
48 / 1 760 m²
Typ
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Byggår
1963

Kära spekulant!

Detta är ingen enkel fastighet att beskriva men jag ska göra mitt bästa.

Detta är en mindre stuga i lugnt område som kan fungera både som fritidsboende eller permanentboende. Eller varför inte som fritidsboende vintertid? För det är bara drygt 30min att köra från stugan till Romme Alpins fantastiska anläggning. Som kuriosa, vet ni att Romme Alpin har högre fallhöjd än Tandådalen och Hundfjället? Dessutom erbjuder Romme Alpin betydligt längre nedfarter. Den längsta är hela 2750m jämfört med den längsta i Tandådalen/Hundfjället som är 1800m. Kort och gott, Romme Alpin är ett mycket bra alternativ för den skidintresserade. Är det längdskidor som lockar så finns det mycket trevliga områden runt omkring Nyberget. Den närmsta ligger en kort bit från stugan bredvid sjön Trylämnet.

Men vi börjar med bakgrunden.

På denna fastighet fanns en gång i tiden ett mysigt fritidshus om ca 48 kvm. Detta var ett fritidshus med lite enklare standard, stenkista till gråvattnet och utedass. Med tiden så bestämde sig dåvarande ägare för att bosätta sig permanent i stugan. De monterade in en luftvärmepump och byggde till en toalett inomhus. Utbyggnationen med toalett byggdes på en betongplatta medans övriga huset stod på plintar. I samband med utbyggnationen valde de att behålla sin befintliga enklare avloppslösning och utrustade toaletten med en förbränningstoalett. Dusch fanns sedan tidigare i uthuslängan i anslutning till bastun och detta var den enda duschen som då fanns.

Åren gick och tomten frodades. Det fanns en damm med karpar och mycket fina planteringar på tomten. Utöver boningshuset fanns här tre ytterligare huskroppar bestående av en uthuslänga, ett snickeri samt en gäststuga.

Snickeriet hade skapats av en äldre trästomme som forslats från annan plats till tomten och rests upp på den plats det idag står. Dåvarande ägare hade ett stort intresse för snickeri och denna ekonomibyggnad togs väl omhand och fungerade som just ett snickeri.

Gäststugan på tomten var, och är, en enkel oisolerad gäststuga med indragen el. Denna nyttjades då flitigt av sommargäster.

Uthuslängan var, och är, delvis isolerad. I den isolerade delen finns än idag en tvättstuga, en dusch, bastu samt ett gästrum. I denna del av uthuset installerades golvvärme. Den oisolerade delen av uthuslängan fungerar än idag som ett enklare förråd. Denna byggnad är till största delen oförändrad idag även om underhållsbehovet växt med åren. Renoveringsbehov föreligger.

Fastigheten såldes för omkring 7 år sedan. Den som då köpte stugan bosatte sig permanent i boningshuset men bestämde sig även för att bygga om snickeriet till en fin gästlägenhet. Renoveringen av det f.d. snickeriet var mycket ambitiös och allting gjordes av sakkunniga. En uppskattad kostnad om 1,2 milj för byggnationen gavs av dåvarande ägare. Den tidigare torpargrunden ersattes med en betongplatta och golvvärme installerades. Ägaren önskade göra om avloppssystemet och installera vattentoalett i gästlägenheten vilket också gjordes. Avloppssystemet som installerades (2016) var en 3-kammarbrunn av modell MEAG BAGA DN-1500. En borrad brunn för vattnet fanns på plats sedan tidigare och är samma som nyttjas idag. I samband med att badrum byggdes i det f.d. snickeriet kopplade man även in boningshuset på samma 3-kammarbrunn. Då badrummet i huvudbyggnaden var utrustat med en förbränningstoalett krävdes det då att man bilade upp golvet och drog in nya avlopp och vattenrör, något som utfördes ca 2016. Så en vattentoalett finns installerad även i badrummet i huvudbyggnaden. I samband med detta passade man även på att dra in ett avlopp till en tänkt dusch i boningshusets badrum. Men där stannade dessvärre denna badrumsrenovering av och något färdigställande har inte skett.

Dåvarande ägare valde att sälja fastigheten innan den var färdigställd och ny köpare tillträde. Under åren som gått sedan dess har fastigheten hunnit bytta ägare ytterligare en gång. Ambitionerna under åren har varit höga men olika. Några har varit intresserade av att renovera upp det ursprungliga boningshuset, andra har fallit för tomtens ostörda läge och lockats av möjligheten att riva det ursprungliga boningshuset och bygga nytt på tomten. Det f.d. snickeriet är idag en otroligt fint renoverad men liten stuga. På entréplan finns allrum med ett litet kök samt ett fullgott badrum med toalett, dusch, handfat. En altandörr finns också ut till stugans baksida där det finns en takad altan med fin utsikt ut över hagar och ängar.

En trapp upp finner man ett charmigt sovloft med stort glasparti ut mot skogen.

Idag finns på tomten uthuslängan kvar i oförändrad tappning. I den isolerade delen finns dusch, tvättmaskin samt bastu och gästrum med två sängar. Den oisolerade delen är förråd. Torrdass finns också. Denna uthuslänga har ett ganska omfattande renoveringsbehov.

Gäststugan på tomten finns kvar och är fortsatt oisolerad. El finns utdragen hit och elelement finns för kyliga sommarnätter.

Det ursprungliga boningshuset har varit obebott en tid och med detta försvinner en hel del charm och visst förfall har skett. Nuvarande ägare har därför valt att riva altan och det inglasade uterum som fanns tidigare. Ny fastutrapp har byggts till. Invändigt har en del av det tidigare köket rivits ut och kvar idag är bara en del av köket. Kamin finns kvar och luftvärmepump lika så. Då ingen idag bor i huset har vattnet till detta hus stängts av. Badrummet är fortfarande orenoverat men avlopp till vattentoalett och dusch är draget.

Tomten har även den förändrats över tid. Borta är växthuset och den charmiga karpdammen. En grusplan har skapats för parkering. Man har i och med byggnationen av altanen till det f.d. snickeriet tagit till vara på fastighetens verkliga styrka, den fina utsikten.

Jag förstår att det kan upplevas som att det finns mycket att göra på denna fastighet men sanningen är att det är fullt möjligt att flytta in i den lilla stugan, det f.d. snickeriet, omedelbart. Här finns alla bekvämligheter och stugan är byggd för åretruntboende. Här finns inget behov av renovering utan stugan är verkligen i toppskick. Sedan kan man utifrån denna charmiga stuga och bestämma sig för hur man önskar göra med det ursprungliga bostadshuset, renovera eller riva.

Det som också är en charmig detalj med denna fastighet är att den har en egen brygga i Dammsjön. Det är en kort promenad från stugan genom skogen till sjön, ca 5min. Bryggan är lagd på kommunal mark med deras godkännande och strandskyddsdispens finns på plats. Önskar man bada vid en större badplats så följer man vägen in till fritidshusområdet ca 10min promenad. Där finns en trevlig badplats med lekplats för barn.

Jag har i denna annons, med tidigare ägares tillstånd, publicerat bilder både på hur fastigheten ser ut idag men också hur den sett ut tidigare. Jag har gjort detta för att inspirera dig som spekulant, visa vad ni kan skapa på platsen igen. De äldre bilder som publiceras avviker från hur fastigheten ser ut idag och de är märkta med bildtext som förklarar att de togs inför tidigare försäljningar.

Välkommen hem!

Visa hela beskrivningenBilder

Elin Bornesäter

VD, Reg. Fastighetsmäklare
 • Nytagen bild på "Snickeriet"
 • Baksidan av "Snickeriet" med altanen ut mot åkrarna
 • Nytagen bild på "Snickeriets" altan
 • Nytagen bild på köket i "Snickeriet"
 • Nytagen bild på storstugan i "Snickeriet"
 • Nytagen bild på sovloftet i "Snickeriet"
 • Nytagen bild på badrummet i "Snickeriet"
 • Nytagen bild med fokus på det äldre boningshuset
 • Nytagen bild från boningshuset, det tidigare köket
 • Nytagen bild på boningshusets sovrum
 • Nytagen bild på boningshusets sovrum
 • Bild från uthuslängan med bastu och tvättstuga
 • Äldre bild på badrummet i boningshuset som är under renovering
 • Bryggan som hör till Nyberget 80. Bild tagen 2018 men bryggans finns kvar.
 • Vy mot bryggan
 • Äldre bild på utsikten från "Snickeriet"
 • Utsikt från "Snickeriets" altan. Bild tagen 2018
 • Bryggan i Dammsjön. Bild tagen 2018 men bryggan finns kvar.
 • F.d snickeriet som gjorts om till lägenhet. Bild tagen 2018.
 • Storstugan i f.d. snickeriet. Bild tagen 2018. Stugan är i fortsatt mycket gott skick.
 • Kök, matplats med vy mot sovrum i själva huvudbyggnaden. Bild tagen från tidigare försäljning.
 • Kamin och luftvärmepump i vardagsrummet i själva huvudbyggnaden.
 • Sovrum i huvudbyggnaden. Bild tagen från tidigare försäljning.
 • Gäststugan på tomten. Bild från tidigare försäljning avsedd att inspirera dig som köpare.
 • Trädgårdsbild från tidigare försäljning.
 • Tidigare planritning. Trädäcke och inglasat uterum är rivet men f.ö är det oförändrat
 • Trädgårdsbild tagen ca 2016 vid tidigare försäljning
 • Nytagen bild på gårdens exteriör
 • Nytagen bild på gäststugan på tomten

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Formuläret har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.