Hej, vill du få en
Kostnadsfri värdering?

Köpa bostad

Att köpa en bostad är kanske ditt livs största affär. Då är det viktigt att du är trygg och förstår processen. Vi på NOKUS är aldrig mer än ett telefonsamtal bort om du har några frågor eller funderingar.

Att köpa en bostad är kanske ditt livs största affär. Då är det viktigt att du är trygg och förstår processen. Vi på NOKUS är aldrig mer än ett telefonsamtal bort om du har några frågor eller funderingar.

För det är just det där personliga man ofta behöver i en köpprocess. För ibland är vägen till ditt drömboende snårig och krokig, ibland är den en autobahn så att hjärnan inte hinner med när hjärtat blivit förälskat.
Oavsett vilken väg som stämmer in för dig så känn dig trygg med att vi mäklare stött på de flesta situationer tidigare. Vi finns här för dig och alla dina frågor och funderingar. Och ja, vi vet att det låter som en klyscha men det finns verkligen inga dumma frågor.

Vi arbetar också väldigt aktivt med matchningar vilket gör att många av våra bostäder säljs utan att de har kommit ut på Hemnet.
Därför är det alltid klokt att kontakta oss och registrera dig i vårt spekulantregister. Detta är naturligtvis en helt kostnadsfri tjänst och du förbinder dig inte till något.


Din flyttstege

1. Önskelista

Oavsett om du letar efter lägenhet eller hus målet detsamma – hitta enbostad där du kan känna dig hemma. Tänk igenom vad som är viktigt för dig och skriv ner de krav och önskemål som du har. Men ha samtidigt i åtanke att det i slutändan är känslan som är det absolut viktigaste. Låt magkänslan styra.

2. Finansiering

Räkna ut hur stor kontantinsats du har möjlighet att betala. Ansök därefter om lånelöfte för att ta reda på hur stort bolån du kan få. Det är möjligt att ansöka om ett digitalt lånelöfte direkt på de flesta bankershemsida men i slutändan är det alltid viktigt med ett personligt samtal med banken.

3. Visning

När du ska gå på visning är det en fördel att komma påläst. Vi på NOKUS mejlar alltid ut en digital Objektbeskrivning innan visningen tillsammansmed alla andra viktiga handlingar rörande bostaden så som besiktningsprotokoll, årsredovisning m.m. Läs igenom detta och ta med dig dina frågeställningar till visningen så kan du få dessa besvarade direkt på plats.

4. Budgivning

Under budgivningen kan det vara mycket nerver och känslor i omlopp. Vi på NOKUS arbetar med smsbudgivning med vi vill alltid att du ringer till oss om några frågor uppstår under budgivningen. Inför budgivningen får du även detaljerad information från mäklare inför den specifika budgivningen.

5. Kontrakt

När båda parter undertecknat köpekontraktet avslutas budgivningen definitivt. Tänk alltså på att ingenting är helt klart förrän kontraktet är påskrivet. Till kontraktsskrivningen har mäklaren förberett allahandlingar och går igenom dem så alla är införstådda med villkoren.

6. Tillträde

Dagen för tillträde är en dag många ser fram emot. Du får ta överansvaret och nycklarna till bostaden och kan äntligen flytta in. Våratillträden sker oftast på våra mäklarkontor och vi har digital kontakt med både köpare och säljarens bank.

7. Flytta

Inför att du ska flytta har du sannolikt mycket att tänka på. Det ska packas och städas, flyttanmälan ska fyllas i och mer därtill. Vi har samarbetspartners som kan hjälpa dig med allt mellan himmel och jord. Dessutom erbjuder vi våra kunder ett oslagbart bra pris på flyttstädning.